Gizi pikeun asam urat

Panyakit sapertos asam urat muncul nalika tuang sajumlah ageung tuangeun anu ngandung basa purin sareng uyah. Akumulasi dina awak, aranjeunna nyumbang kana formasi kristal uyah urat dina beungeut cangkang mendi. Ieu anu nyababkeun nyeri parah nalika gerak.

asam urat dina suku kumaha dahar

Tangtosna, diet anu optimal bakal ngirangan manifestasi klinis asam urat, tapi métabolisme anu kaganggu moal ngijinkeun panyakit ngaleungit lengkep. Sadaya katuangan anu tiasa didahar ku asam urat kedah janten diet pasien, sabab gizi anu leres mangrupikeun satengah ubar.

Kadaharan anu kedah dihindari tina diet harian anjeun pikeun asam urat

Kalayan asam urat, pasien, mimitina, kedah nyerah sagala jinis daging asap, sadaya jinis sosis, uyah, kacang-kacangan. Anjeun teu tiasa tuang produk daging lemak, khususna daging sato ngora, kitu ogé lauk.

Ieu diperlukeun pikeun sakabéhna abandon pangan beurat kayaning suung atawa gajih babi. Kalayan asam urat, anjeun henteu kedah ngaraosan tuangeun kalayan sagala rupa bumbu sareng rempah-rempah panas. Dina hal ieu, pangecualian nyaéta daun salam sareng cuka méja. Salaku tambahan, pasien kedah nyerah inuman alkohol anu kuat, coklat, kakao, tèh sareng kopi anu kuat. Keju variétas asin sareng lada ogé aya dina daptar produk anu nyumbang kana ngembangkeun exacerbations panyakit. Salaku tambahan, anjeun kedah nyerah sup daging anu beunghar sareng kaldu anu dimasak dina daging.

Kadaharan anu diidinan dina jumlah kawates pikeun asam urat

Penderita asam urat tiasa éncér ménu maranéhanana jeung sababaraha produk, mastikeun ngawatesan jumlah konsumsi maranéhanana. Kadaharan ieu kalebet susu rendah gajih sareng mentega. Leres, aranjeunna ngan ukur tiasa dianggo salaku aditif kana piring utama, contona, bubur. Anjeun oge bisa make jangjangan pindang jeung lauk kalawan caution, eta leuwih hade lamun éta trout atawa salmon. Dina moderasi, anjeun tiasa tuang tomat, kembang engkol biasa, sayuran naon waé, lobak juicy. Tina buah, anjeun kedah ati-ati pisan sareng plum.

Naon anu anjeun tuang sareng asam urat?

Naon anu kedah kalebet dina menu pasien pikeun asam urat? Anu mimiti, éta kedah beunghar sup sayur, éta ogé tiasa sareng sereal, lauk rendah gajih, daging kelenci, sereal sareng pasta, produk susu rendah lemak sapertos yogurt, krim haseum, keju. Dahareun tanpa kasieun tiasa dirasakeun ku dill, direbut ku roti hideung sareng bodas. Protéin sato kedah diganti ku protéin nabati.

Diidinan tuang endog, tapi henteu langkung ti hiji per dinten. Menu tiasa dieusi deui sareng sayuran naon waé, kecuali anu dilarang. Kitu ogé apel héjo, kabéh berries iwal raspberries, jeruk, tangerines. Buah garing pisan mangpaat, iwal kismis, kitu ogé madu, kacang, siki. Tina manisan anjeun tiasa nikmati marshmallow, marmalade sareng jam. Dahareun bisa dimasak dina duanana mentega jeung minyak nabati, tapi lemak refractory, kayaning babi atawa mutton, kudu sagemblengna ditinggalkeun.

Sedengkeun pikeun inuman, Anjeun kudu leuwih sering dipake tinimbang green tea, tea jeung susu atawa lemon, juices, sagala dekok tutuwuhan mangpaat. Salaku tambahan, anjeun tiasa nginum inuman buah, kvass, compotes tina sababaraha buah sareng buah beri. Aplikasi mangpaat tina cai mineral khusus.

poé unloading pikeun asam urat

Perlu diinget yén kalayan asam urat disarankeun pikeun ngalaksanakeun dinten puasa périodik. Dina waktos anu sami, anjeun tiasa tuang ngan ukur sayuran tina hiji jinis sadinten, contona, ngawatesan diri kana kentang atanapi apel héjo. Lamun hese dahar ngan hiji produk salila poé, mangka anjeun bisa nyampur sababaraha jenis sayuran atawa bungbuahan sarta dahar eta dina bentuk salads. Anjeun ogé tiasa milih diet susu, kefir atanapi kéju pondok. Dina waktos anu sami, aspék anu béda tina prosés métabolik dibongkar, anu penting pisan pikeun penderita asam urat.

Pikeun dinten puasa, anjeun tiasa nganggo diet béas-apel. Jang ngalampahkeun ieu, kulub 75 gram béas dina susu jeung dicokot dina porsi leutik. Di antawisna, anjeun tiasa tuang apel boh atah sareng dina bentuk kompot. Ku jalan kitu, jumlah maranéhanana teu kudu ngaleuwihan 250 gram. Sareng nalika nyiapkeun compote, anjeun kedah ngantunkeun gula lengkep.

Ieu kudu dicatet yén sanajan penderita dianjurkeun pikeun ngalakonan poé puasa kontras, poé lengkep lapar dilarang. Éta ogé teu mungkin pikeun ngatur kursus kalaparan terapi, sabab kusabab lirén lengkep asupan dahareun kana awak, asam urat sacara seukeut ditambahkeun kana getih. Hasilna, serangan asam urat dimimitian.

Fitur nyusun menu pikeun asam urat

Pikeun penderita asam urat, anjeun tiasa nyarankeun varian handap tina diet sapopoé.

Sarapan kedah salawasna diwangun ku salad sayur, pudding wortel-apel nikmat, hiji endog, tea lemah. Pikeun sarapan kadua, anjeun tiasa nyiapkeun compote unsweetened tina berries rosehip. Dahar beurang kudu sup susu jeung pasta, pancakes kentang basajan, jelly. Saatos tuang siang, anjeun tiasa tuang apel seger. Jeung dinner anjeun bisa ngarasakeun cheesecakes, meatless kol gulungan, inuman tea lemah. Sateuacan bobo, nginum dekok anu disiapkeun nganggo dedak gandum.

Ieu kudu emphasized yén diet pikeun asam urat boga struktur aneh. Eta kudu didominasi ku cair jeung semi-cair dahareun dina bentuk sup sayur, cai mineral, compotes jeung inuman buah, juices Freshly squeezed jeung jelly, bungbuahan jeung sayuran. Sacara umum, anjeun kedah nginum 2-3 liter cairan per dinten. Sareng salami dinten puasa, anjeun tiasa tuang dugi ka 2 kg sayuran naon waé.

Nalika nyusun ménu pikeun penderita asam urat, penting pikeun nengetan ayana panyakit kronis anu sanés. Janten, contona, upami pasién ngagaduhan koléstérol tinggi, maka anjeunna henteu kedah tuang konéng sadayana, sareng upami anjeunna kaserang diabetes, maka tipung sareng produk roti kedah dicandak dina jumlah kawates, sareng gula sareng manisan kedah dileungitkeun.

Sering asam urat lumangsung dina kombinasi sareng obesitas. Dina kasus kawas, diet husus anu prescribed, disebut ku professional médis salaku diet No. Éta ngaleungitkeun konsumsi daging sareng lauk langkung ageung sareng nunjukkeun dinten-dinten puasa anu sering, dugi ka opat kali saminggu. Sareng sacara umum, penderita asam urat disarankeun pikeun ngirangan beurat, sabab kusabab beurat ageung, résiko serangan sering ningkat. Tapi dina waktos anu sareng, leungitna beurat teu kudu seukeut teuing, sakuduna lumangsung mulus tur imperceptibly.

Sareng tangtosna, kalayan asam urat, anjeun kedah émut yén kasuksésan pangobatan gumantung kana pajeulitna. Ku alatan éta, hiji teu kudu diwatesan ku hiji diet, sanajan eta dipilih bener, nyokot kana akun sagala ciri awak. Anjeun tiasa nyarankeun pamakéan rupa-rupa prosedur physiotherapy, sarta anjeun ogé tiasa ngalakukeun latihan physiotherapy, nu pohara penting pikeun strengthening awak. Leres, sateuacan ieu kedah ngabahas ieu sareng dokter.

Tapi prosedurna dilarang upami pasien ngagaduhan période exacerbation panyakit. Dina moments misalna, sésana fisik dianjurkeun, pamakéan warming mandi na compresses, kahaneutan. Leumpang di jalan boga pangaruh mangpaat dina awak, kaasup saméméh dahar, atawa langsung saatos dahar.

Sareng tanpa ragu, anjeun kedah émut yén asam urat tiasa dikontrol upami anjeun mimiti nengetan kaséhatan anjeun dina waktosna. Konsultasi tepat waktu sareng dokter, perawatan médis sareng fisioterapi modéren, diet anu leres - sareng anjeun bakal mopohokeun panyawat anjeun mangtaun-taun, anjeun bakal tiasa mingpin kahirupan anu lengkep sareng normal.